Garantia produselor

Garanția Comercială oferită produselor comercializate pe gdshoes.ro, vă asigură toate drepturile conferite de legislația în vigoare (Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, O.G. nr. 21/1992 republicată privind protecția consumatorilor). Garanția comercială oferită nu afectează drepturile conferite consumatorului de legislația în vigoare privind garanția legală de conformitate și garanția de viciu ascuns. Modalitățile prin care asigurăm consumatorului Garanția comercială sunt în principal repararea produsului, înlocuirea acestuia când reparația nu este posibilă sau restituirea contravalorii produsului în condițiile art. 11 din Legea 449/2003, precum și art. 14 și art. 15 din OG 21/1992, republicată. Măsura reparatorie este decizia consumatorului.

Termenul de garanție comercială este de 45 zile de la dată livrării produsului, pentru deficiențe neimputabile consumatorului. Garanția legală de conformitate este de 2 ani conform art. 16 din Legea 449/2003. Lipsa de conformitate se remediază prin reparare, înlocuire în mod gratuit sau restituirea contravalorii produsului. Perioada de remediere pentru garanția legală de conformitate și garanția comercială este de maxim 15 zile calendaristice din momentul informării de către consumator. Durata medie de utilizare a produselor noastre este de 6 luni sub condiția că în perioada medie de utilizare fiecare pereche de încălțăminte achiziționată să fie purtată alternativ cu alte 3 perechi de încălțări.

Pentru a NU pierde garanția este necesar respectarea instrucțiunilor de folosire a încălțămintei după cum urmează :

După fiecare purtare încălțămintea se pune pe șanuri potrivite că mărime și format. Încălțămintea trebuie curățată și uscată înainte de aplicarea oricărui tratament pentru încălțăminte, creme etc. Când folosiți aceste produse de întreținere, citiți cu atenție instrucțiunile producătorului acestora.

A. Curățarea încălțămintei

Se interzice cu desăvârșire spălarea încălțămintei în mașină de spălat!

– încălțămintea cu fețe de piei netede sau presate se curăță de praf cu o cârpă moale sau perie, iar petele de grăsime sau alte impurități se îndepărtează cu o cârpă și soluții special concepute pentru întreținerea acestui tip de piele

– pentru bună întreținere a pielii, după câteva purtări se aplică un strat de cremă pentru încălțăminte, după care se lustruiește cu o perie moale sau o cârpă.

– încălțămintea cu fețe din piei de antilopă sau năbuc, se perie cu o perie specială pentru aceste tipuri de piei. Nu folosiți apă pentru că fața materialului s-ar putea păta. Petele de grăsime se îndepărtează folosind soluție specială contra petelor pentru pielea de antilopă sau năbuc. Citiți și aplicați numai conform instrucțiunilor producătorului soluției pentru întreținerea pielii tip antilopă, năbuc, căprioară, velur.

– încălțămintea cu fețe din lac, piei metalizate, lăcuite, se curăță de praf cu o cârpă moale. Ea trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetonă etc.)

– încălțămintea cu fețe textile se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare, încălțămintea se curăță de praf cu o perie de haine uscată. Nu folosiți înălbitor. Nu introduceți în mașina de spălat. Petele de pe încălțămintea confecționată din material textil de cele mai multe ori nu se mai pot îndepărta, așa că evitați pătarea acestora cu lichide sau substanțe ce pătează textilele în general: vin roșu, ceară, ulei, oțet, vopsea etc.

– încălțămintea cu fețe din înlocuitor se curăță după fiecare purtare cu o cârpă umedă. Nu se va folosi crema de ghete pentru lustru.

B. Încălțămintea se usucă lent, natural, la temperatura camerei, ferită de surse directe de căldură care pot deforma iremediabil fețele produselor. Pentru categoriile de mai sus se interzice spălarea cu apă a încălțămintei sau contactul îndelungat cu aceasta. Este interzisă folosirea de înălbitori sau alte substanțe pentru eliminarea petelor, altele decât cele special concepute în acest scop. Udarea puternică a fețelor cu apă sau cu alte lichide va duce la dezlipirea încălțămintei, deteriorarea fețelor și implicit la pierderea garanției produsului. Încălțămintea cu fețe textile sau din piele nefinisată (de exemplu velur, năbuc) care prezintă cusături decorative sau perforații, precum și încălțămintea cu tălpi din piele sau cusute, se recomandă a fi purtată doar pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior.

C. Încălțămintea nu se va depozita lângă surse puternice de căldură sau în mediu cu umiditate ridicată și se va feri de acțiunea produselor petroliere și a solvenților organici (benzină, alcool acetonă etc). Față încălțămintei se va feri de lovituri directe sau înțepături.

D. Pentru a crea condiții tehnice de purtare și a mări durata de folosire se recomandă purtarea alternativă a 3 perechi de încălțăminte. Se recomandă folosirea încălțătorului.

E. Nu toate tălpile au calități antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece. Comerciantul nu poate fi răspunzător pentru incidentele provenite din nerespectarea instrucțiunilor de mai sus sau pentru disconfortul provenind din purtarea încălțămintei de mărime nepotrivită.

Vânzătorul nu poate fi făcut răspunzător pentru defectele apărute că urmare a folosii incorecte, necorespunzătoare sau pentru disconfortul apărut că urmare a purtări încălțămintei de mărime necorespunzătoare. Deoarece căptușeală încălțămintei nu a fost tratată chimic pentru fixarea pigmentului de culoare (cu scopul de a proteja pielea piciorul dumneavoastră) este posibilă migrarea culorii de pe căptușeală și de aceea vă recomandăm să purtați ciorapi închiși la culoare.